Project: Nieuwbouw Nieuwbouw woonboerderij voor familie Hoekstra

20150612_133137_resized

Een dramatische brand verwoeste in 2013 de prachtige boerderij van de familie Hoekstra. Anno 2015 proberen wij de leegte weer op te vullen met een nieuwe boerderij die recht doet aan dat wat de familie is verloren. Een prachtig woonhuis met alle gemakken voorzien en een moderne aardappelbewaarschuur die geheel omkleed wordt met Cape Cod (hout soort). Het nieuwe onderkomen van de familie Hoekstra behoudt zo z’n landelijk karakter.

Op 27 januari 2013 brandde de boerderij van de familie Hoekstra helemaal af. Het voorhuis is blijven staan, maar was zo toegetakeld dat het verstandiger was om ook dit te slopen. Enorm jammer want het was de oudste boerderij van de gemeente Dongeradeel.

Oude boerderij met de luxe van nu

Het prachtige ontwerp is uit handen van architectenbureau Adema uit Dokkum. Alle elementen van de oude boerderij komen hierin terug, maar wel voorzien van alle luxe van nu. Ook de aardappelbewaarschuur heeft een mooi landelijk karakter gekregen door gebruik te maken van een houten gevelbekleding. Hoewel dit heel gebruiksvriendelijk is tast het niet het authentieke karakter van de boerderij aan.

In de boerderij worden weer oude elementen hergebruikt, zoals de ronde toogdeuren en de oude schouw worden in ere hersteld.